Ratkaisuja kylmissä olosuhteissa toimimiseen tänään ja tulevaisuudessa

Täällä pohjoisessa me todella tiedämme, mitä kylmyys on. Tutkimuksemme avulla olemme oppineet suojautumaan kylmältä ja varmistamaan toimintakyvyn myös äärimmäisissä olosuhteissa. Miten voimme auttaa sinua toimimaan kylmässä?
Työterveyslaitoksen asiantuntija katsoo suoraan kameraan ja hymyilee. Hän on kiinnittämässä lämpötila-anturia koehenkilön rintaan. Taustalla näkyy laboratorioteknikko, joka tutkii tietokoneen ruudulta mittauskäyriä.

Mitä voimme tarjota sinulle?

  • Kattavaa lämpö- ja vaatetusfysiologian asiantuntemusta ja ainutlaatuisen laboratoriokokonaisuuden
  • Monipuoliset ja luotettavat lämpötasapainon mittaus- ja arviointipalvelut
  • Yhteistyömahdollisuuksia fysiologian, lääketieteen ja teknologian soveltavassa tutkimuksessa
  • Apua tuotekehitykseen.

Haluatko jutella asiantuntijamme kanssa?

Kirsi Jussila 
Kylmätyöskentelyn erikoistutkija 
kirsi.jussila [at] ttl.fi 
p. 030 474 6089 

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Maailmanluokan kylmäosaamista

Työterveyslaitoksen kylmäosaaminen ja laboratoriokokonaisuus ovat vertaansa vailla! Osaamisestamme hyötyvät esimerkiksi turvallisuusala, kaivannais- ja terästeollisuus, elintarviketeollisuus, matkailuala sekä ahtaus- ja varastointialan toimijat. 

Asiantuntijamme voivat auttaa sinua monenlaisissa kylmätyöskentelyn haasteissa sekä aidoissa työtilanteissa että tarkoin kontrolloiduissa olosuhteissa lämpö- ja vaatetusfysiologian laboratorioissamme Oulussa. 

Teemme monipuolista tutkimusta yhteistyössä muiden tutkimuslaitosten ja -ryhmien kanssa. Onko sinulla tutkimusidea, jonka parissa voisimme työskennellä yhdessä? Ota yhteyttä!

Ainutlaatuinen laboratoriokokonaisuus

Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen tutkimuslaboratoriokokonaisuutemme tarjoaa mahdollisuudet äärimmäisten olosuhteiden luomiseen ympäri vuoden. Tuulitunnelissa ja lämpösäädeltävässä huoneessa (–45...+45 °C) sekä vesialtaissa (2–40 °C) on mahdollista tehdä myös tuotekehityksen testausta, silloin kokeneet asiantuntijamme huolehtivat mittalaitteiden käytöstä. 

Vuokraamme laboratoriotamme hyvin monenlaisiin tarpeisiin. Usein tiloja hyödyntävät esimerkiksi fysiologian tai lääketieteen tutkimusryhmät, mutta tuulitunnelissa on kuvattu viihdeohjelmaakin. Tiedustele rohkeasti yhteistyömahdollisuuksia! 

Työterveyslaitoksen Oulun toimipisteessä sijaitsevan tuulitunnelin strategisia lukuja: lämpötila -45–40 astetta, ilmankosteus 10–90 % yli 10 asteen lämpötiloissa ja tuulennopeus 0–10 metriä sekunnissa.

Ohjeita ja koulutusta kylmätyöhön

Työterveyslaitoksen asiantuntijat laativat tutkimukseen perustuvia ohjeita ja malliratkaisuja kylmätyöhön eri aloilla. Järjestämme myös kylmältä suojautumisen koulutuksia sekä laajempia TTL Suojainasiantuntija® -verkkokoulutuksia. 

Asiantuntijasi kylmäolosuhteissa – Ota yhteyttä!

Kirsi Jussila

Kirsi Jussila

Kylmätyöskentelyn erikoistutkija 

Sähköpostiosoite
kirsi.jussila [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 6089

Haluatko kuulla lisää?