Trukinkuljettaja ajaa trukkia varastossa.
Palvelu

Virtuario™ – Työturvallisuuskoulutukset virtuaalitodellisuudessa

Virtuario™ on virtuaalitodellisuuden oppimisympäristö, jonka avulla kehitätte organisaationne työturvallisuuskulttuuria innostavilla ja osallistavilla työntekijöille suunnitelluilla koulutuksilla. Virtuario™-koulutukset valmentavat työntekijöidenne turvallisuusajattelua ja -taitoja tehokkaasti itseohjaavilla koulutuksilla.
Kiinnostuitko?

Kerromme mielellämme lisää. Tarjoamme mahdollisuuden viikon ilmaiseen kokeilujaksoon, jotta voitte tarvittaessa tutustua palveluun ketterästi.

Ota Virtuario™ osaksi yrityksesi työturvallisuuskulttuuria!

Tarjoamme Virtuario™-oppimisympäristön käyttöönne kuukausimaksulla. Saatte jatkuvasti kehittyvän ja laajentuvan virtuaalikoulutusten kirjaston käyttöönne. Sisällöt on suunniteltu yhteistyössä asiakkaiden sekä työturvallisuuden ja pedagogiikan asiantuntijoiden kanssa ja ne soveltuvat hyödynnettäväksi sellaisenaan tai osana laajempaa koulutuskokonaisuutta.

Mies virtuaalilasien kanssa ja näkymä rakennustyömaasta laseilla katsottuna.

Virtuario™-koulutuskirjasto laajenee jatkuvasti. Jos teillä on koulutustarve joka täydentäisi Virtuario™-kirjastoa, kehitämme sen mielellämme kanssanne - Ota yhteyttä!

Esimerkkejä Virtuarion sisällöistä

 

Virtuario™ -sisällöt ovat tarjolla suomen- ja englanninkielisinä. Tarvittaessa toteutamme myös muut kieliversiot. Virtuario™-oppiminen soveltuu työntekijöille, työnjohdolle, aliurakoitsijoiden ja yhteistyökumppaneiden työntekijöille, harjoittelijoille ja opiskelijoille sekä niille, jotka haluavat harjaannuttaa ja testata omaa osaamistaan. Sisällöt ovat esteettömiä ja suoritettavissa myös silloin, kun liikkuminen aidossa työympäristössä olisi mahdotonta.

Virtuario™ pelillistää turvallisuusoppimisen tehden kokemuksesta hauskan ja vangitsevan ja saa oppijan tutkitusti muistamaan oppimansa. Virtuario™-koulutusten suorittamiseen tarvitset 4 x 4 m turvallisen tilan, jossa koulutukset suoritetaan — virtuaalimaailmassa liikutaan kuten oikeassakin ympäristössä ja pelialueen sisällä osallistujan liikkeet siirtyvät sellaisinaan virtuaaliympäristöön: voit kurotella virtuaalisen kaapin päälle tai kyykistyä tarkistamaan rekan alle.

 

Nainen virtuaalilasit päässä ja näkymä toimistosta laseilla katsottuna.

Virtuario™ on tutkitusti toimiva ja tehokas ratkaisu oppimiseen

Virtuario™ perustuu Työterveyslaitoksella toteutettujen tutkimushankkeiden tuottamaan tietoon oppimisesta virtuaalitodellisuudessa. Virtuario™ tarjoaa tehokkaan tavan harjoitella työturvallisuutta itseohjautuvasti upottavassa virtuaaliympäristössä.

MoSaC-hankkeessa tutkimme 2018 - 2020 VR-työturvallisuusoppimista rakennustyöympäristöissä yhdessä kahdeksan alan yrityksen kanssa. Hanke osoitti, että VR-oppiminen voi olla huomattavasti luento-oppimista tehokkaampaa ja se aktivoi ja motivoi osallistujia työturvallisuuden ja työkulttuurin kehittämiseen.

SLIVeR-hankkeessa  syvennytään 2021 - 2023 VR-oppimisen pedagogiikkaan, VR-harjoitusten muotoiluun ja oppimisen siirtovaikutuksiin työelämän työturvallisuustoimintaan.

Asiakkaitamme

Virtuario - Asiakkaita
Lainaus
Equinor toteutti Työterveyslaitoksen kanssa 2020-2021 kuuden virtuaalitodellisuuskoulutuksen kokonaisuuden HSE-johtamisen kehittämistä varten COVID-aallon ollessa pahimmillaan.
Tuotetut Virtuario™-koulutukset ovat käytössämme osoittautuneet innostaviksi tulevaisuuden työkaluiksi. Yhteistyö Virtuario-tiimin kanssa oli tehokasta ja joustavaa ja toivomme yhteistyön jatkuvan.
Kirjoittaja
Kristian Gould, specialist in HMI and Ole Preben Berget, project Manager
Lainaus
Tavoitteena on, että ennen työmaalle lähtöä jokainen rakennustyöntekijä suorittaa meidän tiloissamme virtuaalisen perehdytyksen työturvallisuuteen.
Kirjoittaja
Tuija Ivalo, Adecco/Sihti

Kysy palvelusta!

Frans Simpura

Frans Simpura

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
frans.simpura [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2502
Kristian Lukander

Kristian Lukander

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
kristian.lukander [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2531
Miia Vahlsten

Miia Vahlsten

kehittämispäällikkö
Sähköpostiosoite
miia.vahlsten [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2373

VR-ympäristöjen suunnittelusta

Kehittäjämme Frans Simpura Työterveyslaitoksen blogissa

VR auttaa suuntaamaan huomion vaaroihin

Sihdin Tuija Ivalo ja Kristian Lukander Työpiste-lehdessä

Työturvallisuus on kaikkien etu

Haastattelu Stereoscapen blogissa

Virtuaalitodellisuudessa voi oppia aktiivisesti

Virtuaalitodellisuus tarjoaa välineitä toteuttaa vaikuttavaa työturvallisuuskoulutusta.

Oculus ISV:n logo

Usein kysyttyä