Trukinkuljettaja ajaa trukkia varastossa.
Palvelu

Virtuario™ — Työturvallisuuskoulutukset virtuaalitodellisuudessa

Virtuario™ on Työterveyslaitoksella kehitetty aktiiviseen ja innostavaan oppimiseen kannustava työturvallisuuden VR-oppimisalusta.

Virtuario™-alustan opetussisällöt suoritetaan itseohjautuvasti virtuaalilaseilla.

Virtuario™ auttaa kehittämään yrityksen ja työntekijöiden turvallisuusosaamista ja -kulttuuria virtuaalitodellisuudessa.
Ota yhteyttä - sovitaan koekäyttöjaksosta!

Kerromme mielellämme lisää. Tarjoamme myös palvelun maksutta koekäyttöön!

Ota Virtuario™ osaksi yrityksesi työturvallisuuskulttuuria!

Tarjoamme Virtuario™-oppimisalustan käyttöönne kuukausimaksulla. Saatte jatkuvasti kehittyvän ja laajentuvan virtuaalikoulutusten kirjaston käyttöönne yrityksessäsi. Sisällöt on suunniteltu yhteistyössä asiakkaiden, työturvallisuuden ja pedagogiikan asiantuntijoiden kanssa ja ne soveltuvat hyödynnettäväksi sellaisenaan tai osana laajempaa koulutuskokonaisuutta. 

Mies virtuaalilasien kanssa ja näkymä rakennustyömaasta laseilla katsottuna.

Kirjasto laajenee jatkuvasti ja siihen voidaan lisätä myös teidän tarpeidenne mukaan suunniteltu työturvallisuuskoulutus.

Esimerkkejä Virtuarion sisällöistä

 

Virtuario™-työturvallisuusoppimisen kohderyhmä

Virtuario™-oppiminen soveltuu työntekijöille, työnjohdolle, aliurakoitsijoiden ja yhteistyökumppaneiden työntekijöille, harjoittelijoille ja opiskelijoille sekä niille, jotka haluavat harjaannuttaa ja testata omaa osaamistaan. Sisällöt ovat esteettömiä ja suoritettavissa myös silloin, kun liikkuminen aidossa työympäristössä olisi mahdotonta.

Virtuario™ työturvallisuusoppimisen kokonaisuus

  • Tarjoaa kattavasti työturvallisuuden tietoja ja taitoja
  • Voidaan tarjota eri kieliversioina: Toteutamme sisällöt aina suomeksi ja englanniksi, sekä muita kieliversioita asiakkaan tarpeen mukaan
  • Pelillistää turvallisuusoppimisen tehden kokemuksesta hauskan ja vangitsevan ja saa oppijan muistamaan oppimansa
  • Tarjoaa itseohjautuvat koulutukset käytettäväksi joko omatoimisessa yksilökoulutuksessa tai osana laajempaa kokonaisuutta

Virtuario™ on rakennettu tukemaan vapaasti liikkuvia langattomia VR-laitteistoja, kuten Oculus Quest 2. Virtuario™-koulutusten suorittamiseen tarvitset 4 x 4 m turvallisen tilan, jossa koulutukset suoritetaan — virtuaalimaailmassa liikutaan kuten oikeassakin ympäristössä ja pelialueen sisällä osallistujan liikkeet siirtyvät sellaisinaan virtuaaliympäristöön: voit kurotella virtuaalisen kaapin päälle tai kyykistyä tarkistamaan rekan alle.

Nainen virtuaalilasit päässä ja näkymä toimistosta laseilla katsottuna.

Virtuario™ on tutkitusti toimiva ja tehokas ratkaisu oppimiseen

Virtuario™ perustuu Työterveyslaitoksella toteutettujen tutkimushankkeiden tuottamaan tietoon oppimisesta virtuaalitodellisuudessa. Virtuario™ tarjoaa tehokkaan tavan harjoitella työturvallisuutta itseohjautuvasti upottavassa virtuaaliympäristössä.

MoSaC-hankkeessa tutkimme 2018 - 2020 VR-työturvallisuusoppimista rakennustyöympäristöissä yhdessä kahdeksan alan yrityksen kanssa. Hanke osoitti, että VR-oppiminen voi olla huomattavasti luento-oppimista tehokkaampaa ja se aktivoi ja motivoi osallistujia työturvallisuuden ja työkulttuurin kehittämiseen.

SLIVeR-hankkeessa  syvennytään 2021 - 2023 VR-oppimisen pedagogiikkaan, VR-harjoitusten muotoiluun ja oppimisen siirtovaikutuksiin työelämän työturvallisuustoimintaan.

Asiakkaitamme

Asiakkaiden logot: Equinor ASA, Yara Suomi Oy, Mirka Oy, Helsingin kaupungin liikelaitos HSL, Stara Oy, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, UPM-Kymmene Oyj, Sihti Adecco, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, HIAB Konecranes Oy

Olemme laatineet kirjastossa tarjottavat sisällöt useimpien asiakkaidemme kanssa, jotta ne vastaavat oikeisiin työelämän tarpeisiin. Tarjoamme myös teille mahdollisuutta laatia omat VR-turvallisuuskoulutuksenne yhteistyössä kanssamme!

Lainaus
Equinor has had the pleasure of working with the Finnish Institute of Occupational Health (TTL) since the summer of 2020. In the middle of Covid, TTL developed virtual reality training to improve our HSE performance.

The products has created a great enthusiasm and a firm belief that this is one of the tools for the future. Cooperating with TTL is a great pleasure and we look forward to explore further opportunities for cooperation forward.
Kirjoittaja
Kristian Gould, specialist in HMI and Ole Preben Berget, project Manager
Lainaus
Tavoitteena on, että ennen työmaalle lähtöä jokainen rakennustyöntekijä suorittaa meidän tiloissamme virtuaalisen perehdytyksen työturvallisuuteen.
Kirjoittaja
Tuija Ivalo, Adecco/Sihti

Kysy palvelusta!

Anna Raappana

Anna Raappana

asiantuntija
Sähköpostiosoite
anna.raappana [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 3230
Frans Simpura

Frans Simpura

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
frans.simpura [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2502
Kristian Lukander

Kristian Lukander

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
kristian.lukander [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2531

VR-ympäristöjen suunnittelusta

Kehittäjämme Frans Simpura Työterveyslaitoksen blogissa

VR auttaa suuntaamaan huomion vaaroihin

Sihdin Tuija Ivalo ja Kristian Lukander Työpiste-lehdessä

Työturvallisuus on kaikkien etu

Haastattelu Stereoscapen blogissa

Oculus ISV:n logo