Ammattilaisten jaksaminen ja terveys riippumattomien tuotantoyhtiöiden elokuva- ja tv-tuotannoissa – AVAT

Tämä on Ammattilaisten jaksaminen ja terveys riippumattomien tuotantoyhtiöiden elokuva- ja tv-tuotannoissa – AVAT -tutkimuksen työpajaan liittyvä tietosuojailmoitus.

Haluatko osallistua vapaaehtoiseen tutkimukseen?

Työterveyslaitos on suomalainen työhyvinvoinnin asiantuntija. Teemme paljon tieteellistä tutkimusta ja kehittämistä. Sinua on pyydetty osallistumaan tieteelliseen tutkimukseen nimeltä ”Ammattilaisten jaksaminen ja terveys riippumattomien tuotantoyhtiöiden elokuva- ja tv-tuotannoissa”.  

Tutkimukseen osallistuminen on sinulle täysin vapaaehtoista ja voit kieltäytyä osallistumasta tutkimukseen tai sen kehittämisosioon. Voit myös tutkimuksen aikana milloin tahansa keskeyttää osallistumisen, esimerkiksi keskeyttämällä työpajaan osallistumisen. Jos keskeytät osallistumisesi tutkimukseen, käytämme siihen asti kerättyä tietoa tutkimuksessa ja hankkeen kehittämisosioissa, ellet peru suostumustasi henkilötietojen käsittelyyn.  

Voit myös perua osallistumisesi tutkimukseen, jolloin sinuun ei olla enää yhteydessä. Tämä myös tarkoittaa, että tietojasi ei enää käytetä tutkimuksessa tai kehittämisessä, vaan ne siirretään pysyvään säilytykseen Työterveyslaitoksen arkistoon. Jo tehtyjä analyyseja ei kuitenkaan pystytä peruuttamaan. Huomaa kuitenkin, että työpajoissa kerättyyn aineistoon ei tule nimeäsi tai muuta tietoa, josta sinut olisi helppo tunnistaa, joten aineistosi tunnistaminen ja poistaminen jälkikäteen voi olla hyvin vaikeaa ellei mahdotonta.

Henkilötietojen käsittelyperuste ja siihen liittyvät oikeudet 

Tässä tutkimuksessa käsitellään henkilötietoja. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on tieteellinen tutkimus. Henkilötietojen käsittelyperuste on suostumus. 

Tämän hankkeen kehitysosiossa käsitellään samoja henkilötietoja kuin tutkimuksessa. Kehitysosiossa henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on kehittäminen, ja henkilötietojen käsittelyperuste on suostumus. 
 
Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn. Tällöin henkilötietojasi ei enää käytetä tutkimuksessa tai kehittämisessä, vaan ne siirretään pysyvään säilytykseen Työterveyslaitoksen arkistoon.  

Sinulla on oikeus saada pääsy tietoihin ja tarkastaa itseäsi koskevat henkilötiedot sekä saada tiedoista jäljennös. Sinulla on oikeus pyytää tietojen oikaisemista. Sinulla on myös oikeus pyytää tietojen siirtoa toiselle rekisterinpitäjälle ja käsittelyn rajoittamista. Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus henkilötietojen käsittelystä tietosuojan valvontaviranomaiselle.  

Voimme toteuttaa oikeudet, jos meillä on tarpeeksi sellaista henkilötietoa, josta voimme tunnistaa sinut. Ota yhteyttä tietosuojavastaavaan, jos haluat käyttää henkilötietoihin liittyviä oikeuksiasi.

Lisätietoa tietosuojasta:  

https://www.ttl.fi/tietosuoja/tieteellisten-tutkimusten-ja-kehittamishankkeiden-rekisterien-tietosuoja

Tietoja käsitellään turvallisesti 

Käsittelemme tietojasi lainmukaisesti, turvallisesti ja luottamuksellisesti. Käytämme aineistoja vain tieteelliseen tutkimukseen tai kehittämiseen.

Käytämme IT-palveluntarjoajia, jotka tarjoavat meille tekniset ratkaisut tietojen käsittelyä varten. Henkilötietoja käsitellään kullekin tiedolle soveltuvassa ja tietoturvallisessa IT-palvelussa. Työterveyslaitoksella on sopimus kunkin IT-palveluntarjoajan kanssa ja henkilötietojen käsittelyn ehdoista ja vaatimuksista on sovittu. Saat halutessasi lisätietoa palveluntarjoajista tutkimuksen vastuuhenkilöltä tai tietosuojavastaavalta.

Tutkimustulosten raportointi 

Teemme aineistosta tieteellisen julkaisun ja muita tutkimukseen tai kehittämiseen liittyviä julkaisuja kuten tiedotteita ja julkisen loppuraportin. Voimme antaa raportin työstä tutkimuksen rahoittajalle.  

Raportoimme tulokset siten, että yksittäisiä osallistujia ei ole mahdollista tunnistaa. Emme anna yksittäistä työntekijää koskevia tietoja työnantajalle tai etujärjestöille.  

Aineiston säilytys, luovutukset ja jatkokäyttö 

Kansallisarkisto on määrännyt Työterveyslaitoksen tutkimusaineistot henkilötietoineen pysyvästi säilytettäviksi. Tämän vuoksi tutkimuksen päätyttyä säilytämme aineiston ja henkilötiedot pysyvästi Työterveyslaitoksen arkistossa.  

On mahdollista, että aineistoa käytetään myöhemminkin tutkimukseen. Aineistoa voidaan luovuttaa myös muille tutkimusta tekeville tahoille lain sallimilla tavoilla. Jatkokäytöstä ja mahdollisesta uudesta suostumuksesta informoidaan tarvittaessa henkilökohtaisesti, Työterveyslaitoksen verkkosivuilla tai muiden tutkimusta tekevien tahojen kautta.  

Ota yhteyttä tarvittaessa 

Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat käyttää henkilötietoihin liittyviä oikeuksiasi, ota yhteyttä tutkimuksen vastuuhenkilöön tai tietosuojavastaavaan. Annamme mielellämme lisätietoja.

Rekisterinpitäjä:

Työterveyslaitos 
PL 40 
00032 Työterveyslaitos 
p. 030 4741 (vaihde) 

Tutkimuksen vastuuhenkilö:

Päivi Vanttola, FT, erikoistutkija 
+358 50 570 8639 
paivi.vanttola [at] ttl.fi 

Työterveyslaitoksen tietosuojavastaava:

p. 030 474 2429
tsv [at] ttl.fi (tsv[at]ttl[dot]fi)
https://www.ttl.fi/tietosuoja