Yrityksille maksutonta tukea muutokseen Pohjois-Pohjanmaalla – nopeimmille parhaat edut

Korona-aika muutti monen yrityksen toimintaympäristöä pysyvästi. Työterveyslaitoksen Ketterät ja hyvinvoivat yritykset -hanke auttaa Pohjois-Pohjanmaalla toimivia yksin-, mikro- ja pk-yrittäjiä löytämään oman suuntansa ja ratkaisunsa muutoksen keskellä. Hankkeeseen otetaan mukaan yrityksiä, joiden toimiala on matkailu- ja ravintolapalvelut, henkilökohtaiset palvelut tai sosiaali- ja terveyspalvelut mukaan lukien kuntoutus- ja hyvinvointipalvelut. Hankkeeseen osallistuminen on maksutonta.
-
Eveliina Korkiakangas
erikoistutkija

Työterveyslaitoksen mediatiedote 20.10.2021

Nopeasti muuttunut ja muuttuva toimintaympäristö haastaa yritysten muutoskyvykkyyttä. Tarvetta on konkreettisille ja nopeasti tuloksia tuottaville ratkaisuille. 

– Työterveyslaitoksen aiemmissa hankkeissa olemme huomanneet, että tärkeintä on kehittää samalla sekä yrityksen toimintaa että yrittäjän ja henkilöstön hyvinvointia. Näin muutoksesta tulee vaikuttava ja se oikeasti siirtyy käytäntöön, kertoo Ketterät ja hyvinvoivat yritykset -hankkeen projektipäällikkö Eveliina Korkiakangas Työterveyslaitoksesta. 

Hanke auttaa Pohjois-Pohjanmaalla toimivia yksin-, mikro- ja pk-yrittäjiä löytämään oman suuntansa ja ratkaisunsa muutoksen keskellä. Hankkeeseen otetaan mukaan yrityksiä, joiden toimiala on matkailu- ja ravintolapalvelut, henkilökohtaiset palvelut tai sosiaali- ja terveyspalvelut mukaan lukien kuntoutus- ja hyvinvointipalvelut. Hankkeeseen osallistuminen on maksutonta.

Koulutusta, työpajoja, hyvinvointianalyyseja ja muutosvuoropuhelua

Hankkeeseen voi osallistua oman valintansa mukaan kevyemmin tai sitten omaa yritystoimintaa syvällisemmin kehittäen. Mukaan voi tulla koska vain hankkeen aikana eli kevääseen 2023 saakka, mutta osa hankkeen palveluista on tarjolla vain nopeimmille. 

– Kaikille yrityksille on tarjolla koulutusta ja työpajoja, mutta 40 nopeimmalle yrittäjälle on tarjolla palautumista mittaavat Firstbeat-hyvinvointianalyysit. Lisäksi 20 yritykselle on tarjolla tehokas Muutosvuoropuhelu-menetelmä, kertoo Eveliina Korkiakangas. 

Muutosvuoropuhelussa yritys saa tuekseen ulkopuolisen asiantuntijan, jonka kanssa yhdessä tunnistetaan muutos- ja osaamistarpeet ja löydetään kehittämiskokeilujen kautta kullekin yritykselle parhaat ratkaisut. 

– Muutoskykyinen yritys menestyy ja ketteryys näkyy kassavirrassa, muistuttaa Työterveyslaitoksen Eveliina Korkiakangas. 

Ketterät ja hyvinvoivat yritykset -hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätiedot

Jaa sisältö somessa!