Kilpailu työpaikoille: Laita hyvät digiajan käytännöt jakoon

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto EU-OSHA järjestää Hyvien käytäntöjen kilpailun. Tämän vuoden kilpailussa haetaan ratkaisuja työyhteisöistä, jotka edistävät aktiivisesti turvallisuutta ja terveyttä digiaikana. Työterveyslaitos etsii kilpailuun mukaan esimerkkejä suomalaisilta työpaikoilta.
Hymyilevä henkilö pitää puhelinta kädessään toimistossa.
Henkilökuva Taina Pääkkönen
Taina Pääkkönen
vanhempi asiantuntija

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto (EU-OSHA) on käynnistänyt uuden Hyvien käytäntöjen kilpailun, jonka tavoitteena on edistää työntekijöiden hyvinvointia digiajan työelämässä. Kilpailu tarjoaa organisaatioille mahdollisuuden jakaa parhaita käytäntöjään ja oppia toisiltaan Euroopan laajuisesti.

Työterveyslaitos etsii kilpailuun esimerkkejä suomalaisilta työpaikoilta. Kilpailuun voivat osallistua kaikenkokoiset organisaatiot eri toimialoilta. Osallistujilta odotetaan innovatiivisia ratkaisuja ja käytäntöjä, joiden avulla he ovat parantaneet henkilöstön hyvinvointia digitaalisessa työympäristössä sekä ennaltaehkäisseet digitaalisten järjestelmien käyttöön liittyviä työterveys- ja työturvallisuusriskejä.

Miten kilpailuun voi osallistua?

Organisaatioiden tulee täyttää ilmoittautumislomake ja lähettää se Työterveyslaitokselle 18.9.2024 mennessä. Suomen esikarsintaan osallistuneista kaksi parasta esimerkkiä esitellään Työterveyslaitoksen kilpailusivulla ja lähetetään eurooppalaiseen loppukilpailuun. 

EU-OSHA ja sen verkostokumppanit esittelevät kaikkia esikarsinnan läpäisseitä, kunniamaininnan saaneita ja palkittuja hyvien käytäntöjen esimerkkejä laajasti. Kymmenen parhaan esimerkin kuvaukset julkaistaan painetussa julkaisussa sekä EU-OSHAn verkkosivuilla. Koko kilpailun voittajalle kustannetaan matkat palkintoseremoniaan Espanjan Bilbaoon.

Kilpailun tarkoituksena on innostaa organisaatioita kehittämään entistä terveellisempiä ja tuottavampia työympäristöjä. Osallistumalla kilpailuun organisaatiot voivat saada näkyvyyttä ja tunnustusta panostuksestaan henkilöstönsä hyvinvointiin.

Lisätiedot 

  • Taina Pääkkönen, vanhempi asiantuntija, Työterveyslaitos, +358 30 474 2616, taina.paakkonen [at] ttl.fi (taina[dot]paakkonen[at]ttl[dot]fi)

Ohjeet ja osallistuminen

Tutustu myös 

  • Kilpailu järjestetään osana EU-OSHAn kolmivuotista Digiajan turvallinen ja terveellinen työ -kampanjaa. Kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta etä- ja hybridityön, alustatyön, työtehtävien automaation ja älykkäiden digitaalisten järjestelmien sekä tekoälyn vaikutuksista  työterveyteen, -turvallisuuteen ja tuottavuuteen.  Tutustu kampanjaan: Digiajan turvallinen ja terveellinen työ 2023–2025 | Työterveyslaitos (ttl.fi)

Jaa sisältö somessa!