Mielenterveyden työkalupakki tukee inhimillisen työkulttuurin rakentamisessa

Ihmisellä on halu onnistua työssään ja kokea työnsä merkitykselliseksi. Työtä ei voi kuitenkaan tehdä jatkuvasti yli omien voimavarojen. Mielenterveyden työkalupakki -hankkeen kampanja muistuttaa, että inhimillinen työelämä huomioi tekijät, jotka toisaalta vahvistavat ja toisaalta haastavat mielen hyvinvointia työssä. Työkalupakin maksuttomat työkalut auttavat rakentamaan inhimillistä työkulttuuria.
-
Henkilökuva Pauliina Mattila-​Holappa
Pauliina Mattila-Holappa
johtava asiantuntija

Inhimillinen työelämä tarkoittaa hyvinvoivia työntekijöitä ja parempia tuloksia. Hyvinvoivat työntekijät ovat työpaikan tärkein resurssi. Pitkällä tähtäimellä työntekijöiden jaksamisesta huolehtiminen parantaa tuloksellisuutta. 

– Inhimillinen työelämä tarkoittaa sitä, että työn vaatimukset ja ihmisen voimavarat ovat yhteensopivia, sanoo Mielenterveyden työkalupakki -hankkeen johtaja Pauliina Mattila-Holappa Työterveyslaitoksesta. 

Työpaikoilla voidaan paitsi edistää työkykyä ja ehkäistä ongelmien syntymistä, myös puuttua ongelmiin ja tehdä korjaavia toimenpiteitä. Mielenterveyden työkalupakki tarjoaa tähän kättä pidempää. 

Työkalupakista löytyy maksuttomia työkaluja esihenkilötyön kehittämiseen, aivotyön kuormitustekijöiden kartoittamiseen, työterveysyhteistyön kehittämiseen, organisaation palautumiskäytäntöjen arviointiin ja moneen muuhun tilanteeseen. Osa työkaluista tukee tilannekuvan muodostamisessa, osa tarjoaa laajemman mallin. Digitaaliset ja helppokäyttöiset työkalut on pääsääntöisesti tarkoitettu käytettäväksi yhdessä koko työyhteisön voimin.

Autamme maksutta alkuun työkalupakin käytössä 

Työterveyslaitoksen asiantuntijat auttavat maksutta alkuun työkalujen käyttöönotossa. Voit tilata asiantuntijan esittelemään työkalupakkia ja sen työkaluja, sparraamaan työkalujen käytössä osana työkykyjohtamista tai vetämään työpajaa valitsemastasi työkalusta. 

Tilaa työkalujen esittely, sparraus tai työpaja: Autamme alkuun monin tavoin tai kysy lisää: mielenterveyden.tyokalupakki [at] ttl.fi (mielenterveyden[dot]tyokalupakki[at]ttl[dot]fi).

Webinaarisarja herättää keskustelua inhimillisestä työelämästä 

Inhimillinen työelämä -webinaarisarja käy tulevan vuoden aikana keskustelua mielenterveydestä ja sen merkityksestä suomalaiselle työelämälle. Webinaarit tarjoavat näkökulmia inhimilliseen työkulttuuriin ja keinoja sen rakentamiseen. 

Sarjan ensimmäisessä osassa torstaina 29.2.2024 klo 8.30–9.30 kysymme, millainen on ihmisen kokoinen työ: On inhimillistä haluta onnistua työssään. Monelle työelämä tarjoaa kuitenkin resurssien niukkuutta ja työkulttuurin, joka ohjaa tekemään yli omien rajojen. Ovatko tehokkuusvaatimukset tai tavoitteemme ja odotuksemme ylimitoitettuja siihen nähden, mihin ihminen pystyy?

Työterveyslaitoksen yhteistyökumppaneineen toteuttama Mielenterveyden työkalupakki -hanke on osa Suomen Kestävän kasvun ohjelmaa. 

Tutustu myös

Lisätiedot

  • Hankkeen vastaava johtaja, johtava asiantuntija Pauliina Mattila-Holappa, Työterveyslaitos, pauliina.mattila-holappa [at] ttl.fi (pauliina[dot]mattila-holappa[at]ttl[dot]fi), p. 043 824 4041

Avainsanat

Jaa sisältö somessa!