Työterveyshuollon toiminta ja laatu -selvitys käynnistyy maaliskuussa

Kaikkia työterveyshuollon palveluntuottajia pyydetään vastaamaan ”Työterveyshuollon toiminta ja laatu Suomessa” -selvitykseen. Valtakunnallisen selvityksen toteuttaa Työterveyslaitos sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiantona. Vuoden 2023 toimintaa koskevat tiedot kerätään 18.3.–12.4.2024. Asiasta järjestetään myös infotilaisuus.
-
Tiina Kauranen
vanhempi asiantuntija
Kirsi Lappalainen
Kirsi Lappalainen
tuotepäällikkö

Työterveyslaitoksen uutinen 5.2.2024 

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Työterveyslaitos seuraavat säännöllisesti työterveyshuoltojen tilannetta Suomessa. Seuraava Työterveyshuollon toiminta ja laatu -selvitys käynnistyy pian, kun Työterveyslaitos lähettää jokaiselle työterveyshuollon palveluntuottajalle linkin sähköiseen lomakkeeseen 18.3.2024.  

Selvitys toteutetaan suomeksi ja ruotsiksi, ja vastausaikaa on 12.4.2024 asti. Jos ette saa yhteydenottoa Työterveyslaitoksesta, voitte ilmoittaa yksikkönne yhteyshenkilön yhteystiedot tämän linkin kautta.

Mitä tietoja selvityksessä kerätään?

Työterveyshuollon palveluntuottajilta pyydetään tietoja seuraavista asioista:

 • Resurssit ja kouluttautuminen ammattiryhmittäin
 • Asiakkaiden määrä ja asiakastyytyväisyys
 • Ennalta ehkäisevän työn määrä prosesseittain ja ammattiryhmittäin
 • Laatujärjestelmä ja laadun seuranta
 • Prosessiohjeet

Tietojen kokoaminen vaatii niiden hakemista omista järjestelmistä etukäteen. Apuna tietojen kokoamisessa voi hyödyntää liitteenä olevaa mallilomaketta. Omia tietoja ei kuitenkaan voi lähettää selvitykseen tällä pdf-lomakkeella vaan tulee käyttää sähköistä lomaketta.  

Lataa mallilomake pdf-muodossa:

Varaattehan riittävästi aikaa tietojen kokoamiselle, jotta ehditte vastata selvitykseen ennen viimeistä määräpäivää eli 12. huhtikuuta mennessä.  

Selvityksen tuloksista tiedotetaan vuoden 2024 aikana.  

Heräsikö kysymyksiä? Osallistu infotilaisuuteen  

Työterveyslaitos järjestää selvitykseen liittyvän infotilaisuuden Teamsissa 6.3.2024 klo 10–11.  Infossa käydään läpi selvityksen sisältöä ja vastataan kysymyksiin. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua, linkin saa ottamalla yhteyttä Tiina Kauraseen. 

Tervetuloa myös Työterveyshuollon Laatuverkostoon

 • Työterveyshuollon Laatuverkostossa edistetään työterveyshuollon toiminnan laatua ja vaikuttavuutta koko toimialalla. Verkostoa koordinoi Työterveyslaitos.  
 • Osana valtakunnallista verkostoa pääset tutustumaan tarkemmin myös selvityksen tuloksiin ja voit osallistua alan sisäiseen keskusteluun muiden toimijoiden kanssa.
 • Liitä organisaatiosi mukaan verkostoon – jäsenyys on nyt maksuton!  
 • Lue lisää verkoston toiminnasta ja täytä organisaationne jäsenhakemus nettisivuillamme.

Lisätiedot  

 • Tiina Kauranen, vanhempi asiantuntija, tiina.kauranen [at] ttl.fi, 030 474 2434
 • Kirsi Lappalainen, vanhempi asiantuntija, kirsi.lappalainen [at] ttl.fi, 030 474 7228

Jaa sisältö somessa!