Uusi työterveysyhteistyön arviointityökalu julkaistiin

Toimiva yhteistyö työpaikan ja työterveyshuollon välillä on edellytys vaikuttavalle työkykyjohtamiselle ja työterveystoiminnalle. Työterveyslaitos on kehittänyt verkkoon kaikkien saataville työterveysyhteistyön arviointityökalun, jonka avulla työpaikka ja työterveyshuolto voivat yhdessä arvioida työterveysyhteistyötään.

Uusi arviointityökalu auttaa arvioimaan työterveysyhteistyön yhteistyötä useista eri näkökulmista, jotka pohjautuvat tutkimus- ja kehittämistietoon. Se sopii käytettäväksi yhden työpaikan edustajan ja yhden työterveysyksikön edustajan kesken. Arviointityökalua voidaan hyödyntää jatkuvana yhteistyön arvioinnin välineenä, ja arvioinnin voi toistaa esimerkiksi vuosittain. – Työterveysyhteistyötä on tärkeää tarkastella yhdessä. Arvioinnin yhteydessä on hyvä pysähtyä miettimään, millä tavalla teemme yhteistyötä käytännössä ja millaista tietoa meillä on käytössä päätöksenteon tueksi, sanoo tutkimuspäällikkö Hanna Hakulinen Työterveyslaitoksesta. Työpaikan ja työterveyshuollon toimija täyttävät kumpikin arviointityökalun. Kun molemmat osapuolet ovat vastanneet, arviointityökalu yhdistää vastaukset ja tuottaa yhteisen arviointiraportin. Arviointiraportissa on tietoa työterveysyhteistyön vahvuuksista ja kehittämishaasteista sekä toimii pohjana yhteiselle keskustelulle ja työterveysyhteistyön kehittämiselle jatkossa. Työterveysyhteistyön arviointityökalu on kaikkien saatavilla maksutta Työterveyslaitoksen verkkosivuilla. Arviointityökalua on kehitetty osana työterveysyhteistyöhön keskittyviä hankkeita. – Kehitämme edelleen arviointityökalua ja toivomme, että saamme palautetta teiltä käyttäjiltä, Hanna Hakulinen sanoo. 

Tutustu myös

Lisätiedot

Tutkimuspäällikkö Hanna Hakulinen, Työterveyslaitos, hanna.hakulinen [at] ttl.fi (hanna[dot]hakulinen[at]ttl[dot]fi), p. 043 824 1072.

Jaa sisältö somessa!