Pelotta töissä – psykologinen turvallisuus työyhteisössä

-
Psykologisella turvallisuudella tarkoitetaan ilmapiiriä, jossa on turvallista ottaa sosiaalisia riskejä. Ilmiöstä seuraa paljon hyvää: uudistuvampia, tehokkaampia ja oppivampia organisaatioita. Näiltä sivuilta löydät tietoa psykologisesta turvallisuudesta ja sen edistämisestä työyhteisössä, myös etätyössä.
Sisällysluettelo

Peloton ilmapiiri vapauttaa työyhteisön potentiaalin

Tämä opas kertoo psykologisesta turvallisuudesta työyhteisössä – mitä se on ja miksi se on tärkeäämiten sitä voi edistää ja mitä sen kehittäminen etätyössä edellyttää.

Opas on suunnattu sekä organisaatioiden johto- ja esihenkilötehtävissä oleville että kaikille työntekijöille. Organisaation johdolla ja esihenkilöillä on erityinen rooli psykologisen turvallisuuden kehittämisessä, mutta pelottoman ilmapiirin luomiseen voi jokainen vaikuttaa. Siksi on tärkeää, että tietoa psykologisesta turvallisuudesta on kaikkien saatavilla.

Alla olevasta linkistä saat ladattua tulostettavan tiivistyksen tämän verkko-oppaan sisällöistä.

Momentous-Cresco Oy:n palvelujohtaja Katri Hurme kertoo, mihin suuntaan hän haluaa kehittää työyhteisöään ja mitä hän ajattelee psykologisen turvallisuuden johtamisesta (videon kesto 3:37).

Opas on toteutettu Työsuojelurahaston rahoittamassa Yhteensattumia-hankkeessa.

Asiantuntijamme

Kirsi Yli-Kaitala

Kirsi Yli-Kaitala

Job title
erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
Puhelin
+358 30 474 2026
Minna Toivanen

Minna Toivanen

Job title
vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
Puhelin
+358 30 474 2665

Avainsanat

Työhyvinvointi ja työkyky