Pelotta töissä – psykologinen turvallisuus työyhteisössä

Psykologisella turvallisuudella tarkoitetaan ilmapiiriä, jossa on turvallista ottaa sosiaalisia riskejä. Ilmiöstä seuraa paljon hyvää: uudistuvampia, tehokkaampia ja oppivampia organisaatioita. Näiltä sivuilta löydät tietoa psykologisesta turvallisuudesta ja sen edistämisestä työyhteisössä, myös etätyössä.
-

Peloton ilmapiiri vapauttaa työyhteisön potentiaalin

Tämä opas kertoo psykologisesta turvallisuudesta työyhteisössä – mitä se on ja miksi se on tärkeäämiten sitä voi edistää ja mitä sen kehittäminen etätyössä edellyttää.

Opas on suunnattu sekä organisaatioiden johto- ja esihenkilötehtävissä oleville että kaikille työntekijöille. Organisaation johdolla ja esihenkilöillä on erityinen rooli psykologisen turvallisuuden kehittämisessä, mutta pelottoman ilmapiirin luomiseen voi jokainen vaikuttaa. Siksi on tärkeää, että tietoa psykologisesta turvallisuudesta on kaikkien saatavilla.

Alla olevasta linkistä saat ladattua tulostettavan tiivistyksen tämän verkko-oppaan sisällöistä.

Momentous-Cresco Oy:n palvelujohtaja Katri Hurme kertoo, mihin suuntaan hän haluaa kehittää työyhteisöään ja mitä hän ajattelee psykologisen turvallisuuden johtamisesta (videon kesto 3:37).

Opas on toteutettu Työsuojelurahaston rahoittamassa Yhteensattumia-hankkeessa.

Asiantuntijamme

Henkilökuva Kirsi Yli-Kaitala.

Kirsi Yli-Kaitala

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
Kirsi.Yli-Kaitala [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2026
Henkilökuva Minna Toivanen

Minna Toivanen

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
Minna.Toivanen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2665

Avainsanat

Työhyvinvointi ja työkyky