Askarruttavatko sisäilma-asiat? Varaa aika maksuttomaan konsultointiin ja vastaa kyselyymme

Tarjoamme sisäilma-asioiden parissa työskenteleville mahdollisuuden maksuttomaan keskusteluun asiantuntijoidemme kanssa. Olipa kyse sitten sisäilmaohjeidemme tulkinnasta tai sisäilmaongelmien ratkaisemisesta yleisemmin, kannustamme varaamaan keskusteluajan ja vastaamaan verkkokyselyymme. Kyselyyn vastaamisaikaa on jatkettu 30.4.2024 asti.
Nainen tekee muistiinpanoja tietokoneen ääressä

Onko asioita jäänyt auki sisäilmaryhmässä? Miten sisäilma-asioista kannattaa viestiä? Mikä työnantajan tai työterveyshuollon rooli on sisäilma-asioissa? Miten sisäilmastoselvitys, olosuhdearviointi tai terveydellisen merkityksen arviointi pitäisi tehdä?

Vastauksia näihin ja moniin muihin sisäilma-asioita koskeviin kysymyksiin saat keskusteluissa sisäilma-asiantuntijoidemme kanssa. Keskusteluissa on mukana rakennusterveys-asiantuntija ja työterveyshuollon erikoislääkäri.

Keskustelut toteutetaan verkkovälitteisesti Teamsin kautta. Vapaat keskusteluajat löytyvät täältä. 

– Haluamme kehittää sisäilmakoulutustamme ja -viestintää paremmin työpaikkojen tarpeita vastaaviksi ja haluaisimme kuulla asioista, jotka työpaikoilla mietityttävät ja ovat ajankohtaisia. Toivomme, että mahdollisimman moni tarttuu tilaisuuteen ja varaa ajan keskusteluun, kannustavat Työtila-yksikön johtaja Sanna Lappalainen ja vanhempi asiantuntija Päivi Isokääntä.

Vastaa verkkokyselyyn 30.4.2024 mennessä

Ennen keskusteluja on hyvä vastata verkkokyselyyn, jolla kartoitamme kokemuksia Työterveyslaitoksen sisäilmaohjeiden käytöstä ja käyttäjien tarpeista työpaikkojen sisäilmatilanteiden selvittämisessä ja ratkaisemisessa.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään sisäilmakoulutuksissa ja viestinnässä. Kysely on anonyymi ja siihen voi vastata 30.4.2024 asti.  
Kysely ja keskustelut toteutetaan osana Kansallista sisäilma ja terveys -ohjelmaa.

Sisäilmaohjeita työpaikoille löytyy Työterveyslaitoksen sivuilta

Työterveyslaitoksen sisäilmasivuilta löytyy monenlaista tietoa sisäilma-asioista, esimerkiksi kuvaus työpaikan sisäilmaprosessista, ohjeita sisäilmatilanteiden käsittelyyn ja tietoa sisäilmaryhmän toiminnasta sekä työkyvyn tuesta. 

Uusimmat ohjeet ”Sisäilmastoselvitys ja olosuhdearviointi” ja ”Terveydellisen merkityksen arviointi” on suunnattu sisäilma-asiantuntijoille ja työterveyden ammattilaisille, mutta niistä on hyötyä myös muillekin kuten työsuojelulle ja kiinteistön omistajille. 
Verkkomateriaali ”Sisäilma työpaikalla” on puolestaan yleisempi ja suunnattu esihenkilöille ja henkilöstölle. Ohjeet on toteutettu osana Kansallista sisäilma ja terveys -ohjelmaa.

Lisätiedot ja keskusteluaikojen varaukset

Päivi Isokääntä, vanhempi asiantuntija, Työterveyslaitos, puh. 040 720 1913, paivi.isokaanta[at]ttl.fi
Sanna Lappalainen, johtaja, Työterveyslaitos, puh. 040 7152204, sanna.lappalainen[at]ttl.fi 
Keskustelujen vapaat ajat löydät täältä.
Tästä pääset vastaamaan kyselyyn.
Tietosuojainformaatio.   
Työterveyslaitoksen sisäilmasivut

Kansallista sisäilma ja terveys – ohjelmaa koordinoi THL, ja työhön osallistuvat aktiivisesti Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelma toteuttaa hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimia. 

Jaa sisältö somessa!