Sisäilma työpaikalla

Älä jää yksin sisäilma-asioissa! Tämä materiaali tarjoaa tietoa sisäilma-asioista kaikkien työpaikkojen esihenkilöille ja henkilöstölle.
Kuvituskuva

Kenelle?

Sisäilma-asioista kaivataan tietoa erilaisilla työpaikoilla. Sisäilma työpaikalla -materiaali tarjoaa perustietoa sisäilmasta ja sisäilmaan liitetystä oireilusta työpaikkojen esihenkilöille ja henkilöstölle. Materiaalin myötä työpaikoilla osataan hakea tukea ja lähteä suunnittelemaan toimia sisäilma-asioissa yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Kenenkään ei tule jäädä yksin sisäilma-asioissa. Tietoa, tukea ja ratkaisuja on tarjolla.

Mitä opit?

Materiaalissa kuvataan tyypillisimmät sisäilmaan vaikuttavat tekijät sekä annetaan tietoa terveysvaikutuksista ja oireilusta. Materiaalissa keskitytään toimistotyyppisten tilojen ja vastaavien kuten koulujen tai terveydenhuollon tilojen sisäilmaan ja niiden ongelmiin. Aineistossa kuvataan myös työntekijän ja esihenkilön hyviä toimintatapoja työkyvyn ja työyhteisön tukemisessa, kun työpaikalla ilmenee sisäilmaan liitettyjä ongelmia.

Tausta

Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman 2018–2028 pitkän aikavälin päätavoite on vähentää sisäympäristöön liittyviä terveys- ja hyvinvointihaittoja Suomessa. Työterveyslaitos on tuottanut Sisäilma työpaikalla -materiaalin osana Kansallista sisäilma ja terveys -ohjelmaa ja Terveet tilat 2028 -hanketta.

Materiaalin kehittämistä ovat olleet tukemassa asiantuntijat mm. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta, sosiaali- ja terveysministeriöstä, Filha ry:stä, Hengitysliitosta, Allergia-, iho- ja astmaliitosta ja Sisäilmayhdistyksestä. Lisäksi lukuisat työntekijät ja esihenkilöt eri puolelta Suomea ovat osallistuneet materiaalin kehittämiseen. Kiitokset kaikille!

Vastaa kyselyyn

Avainsanat

Työhyvinvointi ja työkyky