kuvituskuva
Palvelu

Inhimilliset tekijät turvallisuudessa – HF Tool

Inhimilliset tekijät (Human Factors, HF) tarjoavat syventävän lähestymistavan kokonaisuuden ymmärtämiseen sekä käytännön malleja ja työkaluja inhimillisten tekijöiden hallinnan kehittämiseen.

Inhimillisten tekijöiden näkökulma auttaa huomaamaan myös onnistumiset ja asiat, jotka toimivat hyvin. Työpaikalla opitaan avoimemmin puhumaan turvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä – ketään syyllistämättä.
Kysy lisää tai pyydä tarjous

Ota yhteyttä, niin jutellaan!

Inhimillisten tekijöiden huomioiminen kuuluu moderniin turvallisuusjohtamiseen

HF Tool™ auttaa ymmärtämään ihmisen toimintaa sekä tunnistamaan toiminnan  taustalla vaikuttavia tekijöitä niin poikkeamissa kuin onnistumisissakin.

HF Tool™ auttaa  havainnoimaan ja ennakoimaan työssä vaikuttavia inhimillisiä tekijöitä. Näin niitä on helpompi tuoda esille ja ottaa huomioon esimerkiksi poikkeamien ja tapaturmien tutkinnassa sekä laajemmin toiminnan kehittämisessä.

HF Tool™ ja palvelumme perustuvat tekemiimme ja käynnissä oleviin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin useilta toimialoilta.

HF Tool™ on kehitetty turvallisuuden edistämisen näkökulmasta, mutta se soveltuu myös työn sekä organisaation toiminnan kehittämiseen.

Näin autamme kehittämään työpaikan turvallisuuskulttuuria

Asiantuntijapalvelumme tarjoavat tukea inhimillisten tekijöiden hallinnan kehittämiseen.

 • Inhimilliset tekijät turvallisuudessa -peruskoulutus

  Osallistujat saavat perustiedot inhimillisten tekijöiden kokonaisuudesta sekä harjoittelevat niiden tunnistamista poikkeamatutkinnoissa.
 • Inhimillisten tekijöiden hallinnan syventävät työpajat

  Asiantuntijoiden vetämissä työpajoissa arvioimme ja kehitämme organisaation käytäntöjä ja työkaluja sekä tuemme etenemistä inhimillisten tekijöiden kehityspolulla. 
 • Inhimillisten tekijöiden asiantuntija- ja kouluttajakoulutus

  Näissä tilaisuuksissa koulutamme organisaation sisäisiä HF-asiantuntijoita ja kouluttajia sekä tuotamme  räätälöityjä koulutusaineistoja. 
 • Inhimillisten tekijöiden hallinnan kehitysohjelma

  Laajassa palvelukokonaisuudessa kehitämme inhimillisiin tekijöihin liittyvää osaamista ja toimintamalleja organisaatiossa. 

Lue lisää ja tutustu oppaisiin

Ihmisen toiminta turvallisuudessa ja inhimilliset tekijät -sivulla voit perehtyä aiheeseen tarkemmin. Sivulta löydät myös aihepiiriä käsitteleviä oppaita.

Lue lisää inhimillisen toiminnan vaikutuksista turvallisuuteen

 

Kysy palvelusta

Anna-Maria Teperi

Anna-Maria Teperi

tutkimusprofessori
Sähköpostiosoite
anna-maria.teperi [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2371
Tarja Heikkilä

Tarja Heikkilä

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
tarja.heikkila [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 8636