Työterveysyhteistyön hyvät käytännöt

Työterveysyhteistyön ydin rakentuu kahden toimijan, organisaation ja työterveyshuollon välille. Molempia osapuolia hyödyntävä ja hedelmällinen yhteistyö vaatii yhteistyöhön panostamista. Sujuva yhteistyö ei synny itsestään.

Hyvät käytännöt on jaettu kahteen teemaan

Suunnittele ja koordinoi! -teemaan olemme koonneet erityisesti ne käytännöt, joiden kautta työterveysyhteistyön suunnitelmallisuutta, yhteyttä organisaation strategiaan ja muuhun toimintaan sekä tiedonkulkua voidaan vahvistaa. 

Siirry Suunnittele ja koordinoi! -teemaan

Tue työkykyä! –teemasta puolestaan löydät kokoelman käytäntöjä, joiden avulla organisaatio ja työterveyshuolto voivat entistä paremmin tukea työntekijöiden työkykyä ennakoivasti, hyödyntää varhaisen tuen keskusteluja sekä löytää uusia työterveysyhteistyön muotoja.

Siirry Tue työkykyä! -teemaan

Olemme kehittäneet Vaikuttavuutta työterveysyhteistyöllä -hankkeessa työterveysyhteistyön hyviä käytäntöjä. Ne ovat syntyneet organisaation ja työterveyshuollon sekä Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden yhteiskehittelyssä. Tutustu, sovella ja hyödynnä vapaasti!

Työterveysyhteistyön hyvät käytännöt on kehitetty osana ESR:n ja Työterveyslaitoksen rahoittamaa Vaikuttavuutta työterveysyhteistyöllä – vaikuttavan työterveysyhteistyön indikaattorit ja hyvät käytännöt hanketta 2015–2018. Hanke on osa isompaa Tampereen yliopiston koordinoimaa Työterveystoiminnan vaikuttavuus ja sen indikaattorit (TTAVAIN) hanketta.

Vipuvoimaa EU:lta -logo ja Euroopan unionin Euroopan sosiaalirahaston logo

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Sanna Pesonen

Sanna Pesonen

tutkija
Sähköpostiosoite
sanna.pesonen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 7254
Hanna Hakulinen

Hanna Hakulinen

tutkimuspäällikkö
Sähköpostiosoite
hanna.hakulinen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 7257