Hanke

Työsuojelupaneeli

Työsuojelupaneeli on työsuojeluhenkilöstölle suunnattu, ajankohtaisia työelämäasioita käsittelevä kysely. Se tuottaa tietoa työpaikoilla näkyvistä ilmiöistä, tarpeista ja trendeistä työn tekemisen arkeen.
Käytäväpalaveri ja keskustelu varastolla

Aikataulu

1.1.2012‒

AJANKOHTAISTA TIETOA TYÖPAIKKOJEN TILANTEESTA

Kyselyn tarkoituksena on tukea työsuojeluhenkilöstön työtä: kyselyn tulokset antavat vinkkejä siitä, millaisiin asioihin työpaikoilla tulisi kiinnittää huomiota. Kysely tarjoaa myös tietoa ajankohtaisten työelämäasioiden tilasta suomalaisilla työpaikoilla.

Kyselyn tulokset julkaistaan tiiviinä tuloskoosteena ja lyhyenä tiedotteena. Työsuojeluhenkilöstön näkemykset ja kokemukset tukevat työsuojelutehtävissä toimivia ja auttavat laajemminkin suuntaamaan toimintaa työpaikoilla.

TOISTUVA KYSELY TYÖSUOJELUHENKILÖSTÖLLE

Työsuojeluhenkilörekisteristä poimitulle otokselle lähetetään kerran vuodessa lyhyt sähköisen kysely työsuojelutoiminnasta ja kulloinkin ajankohtaisista työpaikkojen toimintaan ja työhyvinvointiin liittyvistä asioista. Vaihtuvina teemoina ovat olleet muun muassa kesätyö, verkostomainen työ, sosiaalisen median käyttö työssä, työterveysyhteistyö, kiire, psykososiaaliset kuormitustekijät työssä, työsuojelun yhteistoiminta ja digitalisaatio työssä.

Työsuojelupaneelia on toteutettu vuodesta 2012 lähtien. Paneeli toteutetaan Työterveyslaitoksen ja Työturvallisuuskeskuksen yhteistyönä. Työturvallisuuskeskuksen asiantuntijana paneelissa on kehittämispäällikkö Jarna Savolainen.

TYÖSUOJELUPANEELEIDEN TULOSKOOSTEET

Työsuojelupaneelin tuoreimmat tiedot löydät nyt Työelämätieto-palvelusta.

Kysy tutkimuksesta

Minna Toivanen

Minna Toivanen

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
Minna.Toivanen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2665
Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
hanna.uusitalo [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 8666