Väsymiseen ja kuormittumiseen vaikuttavat monet asiat elämässäsi. Ne voivat myös vaihdella merkittävästi elämän eri vaiheissa. Joskus syynä voivat olla myös sairaudet. Pienet arjen valinnat vaikuttavat paljon vireyteesi. Kun rakennat päiväsi siten, että palautuminen on mahdollista, jaksat paremmin pitää huolta myös itsestäsi.

Tämän oppaan vinkkien avulla voit itse tai yhdessä lähiyhteisösi kanssa pohtia, miten voit edistää omaa muutostasi edes pienin askelin. Samalla voit arvioida, mikä sinulle on elämässäsi tärkeää.

Toimitko nyt näin?

Hyvinvointisi kannalta sinun kannattaisi toimia näin

Opas soveltuu jokaiselle, joka haluaa parantaa vireyttään ja jaksamistaan elämäntapojen avulla. Ohjeistusta voi käyttää yksin tai ryhmässä.

Sisältö on suunniteltu yhteistyössä Suomen Sopimuspalokuntien liiton toimijoiden kanssa ja on osa TyhyverkostoX – Työterveyttä, työturvallisuutta ja työhyvinvointia verkostoituen -hankkeeseen kuuluvaa Kroppa ja nuppi kuntoon – Fyysisesti ja psyykkisesti kuormittavaa työtä tekevien terveyden ja työkyvyn edistäminen työpaikoilla -hanketta. Hanketta rahoittaa ESR. Kroppa ja nuppi kuntoon -verkkopalvelun toteuttamiseen ovat osallistuneet Isto Kujala ja Heini Kämäräinen Suomen Sopimuspalokuntien liitosta sekä Elina Ravantti Työturvallisuuskeskuksesta.