Kirvesmies

Kirvesmiehet tekevät vaihtelevia rakennustöitä niiden aloitusvaiheesta aina työn viimeistelyyn saakka. Laajaan tehtäväkenttään kuuluvat esimerkiksi puu- ja levymateriaalien käyttöön sekä rakennuksen mitoittamiseen ja rakennustuotteiden asennukseen liittyvät työt, jotka vaativat käden monipuolisia taitoja.
Sisällysluettelo

Kirvesmiehet työskentelevät yleisimmin rakennustyömailla ja rakennusteollisuudessa. Osa työskentelee myös muilla toimialoilla, kuten kiinteistöhuollon tai kaupan palveluksessa. Työllisistä kirvesmiehistä noin joka yhdeksäs toimii yrittäjänä. Kirvesmiehet työskentelevät rakennustyömailla joko uudisrakennusten tai peruskorjausten yhteydessä. Työssä käytetään muun muassa vasaraa, sahaa, kirvestä sekä erilaisia mittausvälineitä ja monenlaisia kone- ja aputyökaluja.

Rakennustöissä työskentelee kirvesmiehen nimikkeellä erilaisia ammattilaisia, jotka tekevät hyvin monenlaisia uudis- ja korjausrakentamisen töitä, perusmuurien laudoittamisesta ja rakennustelineiden pystyttämisestä kalusteasennusten viimeistelyyn. Kirvesmiehet toimivat esimerkiksi seuraavanlaisissa tehtävissä: elementtiasentajana, hirsirakentajana, ikkuna- ja oviasentajana, laudoituskirvesmiehenä, mittakirvesmiehenä, puutalojen pystyttäjänä, rakennuspuuseppänä ja telinerakentajana.

Avainsanat

rakennusala
työpaikkaselvitys