Ohjelma

Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelma

Kansallisen sisäilma- ja terveys -ohjelman tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia vähentämällä sisäympäristöön liittyviä haittoja Suomessa.

Aikataulu

10/2018 - 12/2028

Tavoitteet

-

Vastaa sisäilmakyselyymme 30.4.2024 mennessä ja varaa aika maksuttomaan keskusteluun asiantuntijoidemme kanssa

Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman väliarviointi: Sisäilmatilanne on parantunut monilla mittareilla (THL tiedote 20.3.2024)

Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelma vähentää sisäympäristöön liittyviä terveys- ja hyvinvointihaittoja Suomessa. Ohjelma toteutetaan laajassa yhteistyössä eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja muiden sidosryhmien kanssa. Ohjelmaa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ja työhön osallistuvat aktiivisesti Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Ohjelma toteuttaa hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimenpiteitä.

Hankkeen tarkoituksena on lisätä väestön ymmärrystä sisäympäristön terveys- ja hyvinvointivaikutuksista, kehittää sisäympäristöön liittyvien ongelmien hallintaa, parantaa oireilevien työ- ja toimintakykyä, vähentää sisäympäristöön liittyviä terveys- ja hyvinvointihaittoja ja vahvistaa koulutuksella eri toimijoiden tietoja ja taitoja.

Hankkeen aikana Työterveyslaitoksen asiantuntijat kokoavat tietoa ja työkaluja erityisesti työpaikkojen ja terveydenhuollon ammattilaisten tueksi ja käytettäväksi sekä kehitetään hoito- ja kuntoutusmenetelmiä sisäilmasta oireileville sekä koulutusmenetelmiä terveydenhuollon ammattilaisille. Ohjelman hyödynsaajia ovat kaikki sisäympäristössä oireilua kokevat ihmiset.

Mitä ohjelmassa on saatu aikaan?

 Ks.  video

Video:  Terveet tilat -ohjelma ja Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelma  (Tuotanto: Saarivuori Media Oy)

Hankkeen tuotoksia, Työterveyslaitos

Alle listattu Työterveyslaitoksen tuotoksia (uusimmat ylimpänä).

Kysy lisää ohjelmasta

Kristiina Kulha

Kristiina Kulha

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
kristiina.kulha [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2551
Sanna Lappalainen

Sanna Lappalainen

johtaja
Sähköpostiosoite
Sanna.Lappalainen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2961