Ohjelma

Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelma

Kansallisen sisäilma- ja terveys -ohjelman tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia vähentämällä sisäympäristöön liittyviä haittoja Suomessa.

Aikataulu

10/2018 - 12/2028

Tavoitteet

-

Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelma vähentää sisäympäristöön liittyviä terveys- ja hyvinvointihaittoja Suomessa. Ohjelma toteutetaan laajassa yhteistyössä eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja muiden sidosryhmien kanssa. Ohjelmaa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ja työhön osallistuvat aktiivisesti Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Ohjelma toteuttaa hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimenpiteitä.

Hankkeen tarkoituksena on lisätä väestön ymmärrystä sisäympäristön terveys- ja hyvinvointivaikutuksista, kehittää sisäympäristöön liittyvien ongelmien hallintaa, parantaa oireilevien työ- ja toimintakykyä, vähentää sisäympäristöön liittyviä terveys- ja hyvinvointihaittoja ja vahvistaa koulutuksella eri toimijoiden tietoja ja taitoja.

Hankkeen aikana Työterveyslaitoksen asiantuntijat kokoavat tietoa ja työkaluja erityisesti työpaikkojen ja terveydenhuollon ammattilaisten tueksi ja käytettäväksi sekä kehitetään hoito- ja kuntoutusmenetelmiä sisäilmasta oireileville sekä koulutusmenetelmiä terveydenhuollon ammattilaisille. Ohjelman hyödynsaajia ovat kaikki sisäympäristössä oireilua kokevat ihmiset.

Hankkeen tuotoksia, Työterveyslaitos

Alle listattu Työterveyslaitoksen tuotoksia.

Kysy lisää ohjelmasta

Kristiina Kulha

Kristiina Kulha

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
kristiina.kulha [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2551
Sanna Lappalainen

Sanna Lappalainen

johtaja
Sähköpostiosoite
Sanna.Lappalainen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2961